fbpx

Hvordan installere man et laminatgulv?

Hvem er Gulv Master?

Velkommen til vores professionelle gulvafslibnings- og monteringsfirma i hjertet af København ” Gulv Master”. Vi er dedikerede specialister inden for forvandlingen af trægulve til smukke og langvarige overflader. Uanset om du ønsker at opfriske dine eksisterende trægulve eller drømmer om at få installeret nye gulve, kan du stole på, at vi leverer en ekstraordinær service.

Indholdsfortegnelse

1. Inden Start

PROJEKT OVERSIGT

Hvordan installere man et laminatgulv? Det er svært at lægge et Klikgulv for begynder. Faktisk vil du overveje, hvorfor du ikke har hyret en ekspert installatør.

Du skal bruge 1500-3000 for at få alle de nødvendige værktøjer til at gøre det. Og en professionel kunne måske gøre det for 2000.

I modsætning til keramiske fliser er montering af ​​laminatgulv tør – ingen fugemasse, ingen mørtel, ingen klæbemidler, der sætter sig, mens du arbejder. Og i modsætning til massivt trægulv, der skal sømmes fast, klikker laminat sammen og ligger på plads. Laminatgulve er et flydende gulv materiale, der ikke er fastgjort til undergulvet eller underlaget. montage af klikgulv er meget som at sammensætte et stort puslespil og bør ikke tage mere end én dag for næsten ethvert rum.

HVAD DU HAR BRUG FOR

Udstyr / Værktøj

 • Schweizer kniv
 • Hammer
 • Tappeklods eller trækstang
 • Gummihammer (valgfrit)
 • Målebånd
 • Blyant
 • Rundsav, stiksav eller håndsav
 • Bordsav (valgfrit)
 • Kridtæske

Materialer

 • klikgulv
 • Underlag og tape
 • Afstandsstykker 
Værktøj til at ligge laminatgulv

Instruktioner

1. Test Gulvet

Test-tilpas nogle laminatplanker for at se, hvordan de ville indrette sig i rummet. Det er nemmere at udnytte selve gulvet end at måle og beregne for et lille til mellemstort rum.
Placer plankerne parallelt med hinanden på tværs af rummet. Bare pas på ikke at gå på gulvet, hvis sidesamlingerne ikke er fastgjort sammen. Du kan låse sidesamlingerne sammen eller bare støde plankerne sammen.


Sæt derefter en række planker ende mod ende. Sørg for, at plankerne ikke bliver låst sammen. Dette kan beskadige kanterne og skabe en lås, der er udfordrende at låse op.
Træk plankerne op og stable dem ind, når du har en idé om det generelle arrangement.

Lig rækker af gulvet

2. Monter Underlag

Klikgulv Underlag anbefales altid af gulvproducenter. Ud over at give en varmebarriere og forbedre gangkomforten på laminatet hjælper dette tynde, tætte skumlag også med at udfylde små revner og buler i undergulvet.

Kanterne på underlagspladerne skal stødes sammen, så de rører hinanden, men ikke overlapper hinanden. Som anbefalet af producenten, tape sømmene sammen. For at forbinde stykkerne, har visse underlag med skræl-og-klæbende klæbende kanter.

Trim underlaget med en værktøjskniv, så det passer mod vægge og andre forhindringer.

BONUS TIP

“Gulvproducenten kan foreslå en fugt- eller dampspærre for at beskytte gulvbelægningen, hvis du ønsker at lægge laminatgulve på beton eller en anden overflade, der er tilbøjelig til fugt. Nogle underlag er også damp- og fugtspærre. For at skabe en fugtspærre i stedet, kan du lægge tykke plastikplader og tape hullerne sammen. Dette ligger typisk under underlaget.”

Underlagt til laminatgulv

3. Begynd den første række planker

De brædder, der vil kante den første væg, skal have deres tunger (ikke deres riller) skåret af. Ofte kan du opnå dette med en skarp værktøjskniv eller ved at bruge en bordsav eller rundsav.


Læg den første række planker med deres afklippede kanter op mod den længste væg først. Begynd på højre side, flyt til venstre. Et bord i fuld størrelse skal placeres mod væggen i en afstand på 1/4 til 3/8 tomme (eller som anbefalet af producenten), med rillekanten udad. For at holde dette mellemrum mellem gulvbelægningen og væggen, indsæt afstandsstykker lavet af skrottræ.

BONUS TIP

“At knipse en kridtstreg, hvor den første rækkes rillekant vil være, er altid en smart idé. Mål linjen på forskellige steder langs væggen, som plankerne begynder på. Det kan være vigtigt at flytte rækken ind (mod væggen) eller ud (væk fra væggen), fordi væggene ikke altid er lige (væk fra væggen). Oprethold den anbefalede plads, og bekræft, at basen, der er blevet geninstalleret, vil fylde den.”

Mand ligger gulv

Fortsæt med at lave flere planker i fuld længde, mens du bevæger dig fra venstre side af rummet til den anden ende. Mens du går, skal du bruge en hammer til at låse hver komponent til sin nabo, og stramme leddene med en bankende blok eller trækstang. Der må ikke være mellemrum ved endesamlingerne. For at hjælpe med at forsegle endesamlingerne anbefaler nogle producenter at banke plankerne med en gummihammer.

5. Færdiggøre rækken

Den sidste planke vil sandsynligvis være for lang, når du kommer til venstre ende af den første række. For at fastholde plankens tunge ende til fastgørelse til den endelige fulde planke, skal du måle den nødvendige længde og oversætte denne måling til en planke i fuld størrelse ved at måle fra højre til venstre side. Vær omhyggelig med at tage væggens ekspansionsspalte i betragtning.

Brug en stiksav eller rundsav til at skære træet til i den rigtige længde. Behold den ende, der blev skåret af. Begyndende i højre side af rummet bagerst, vil dette udgøre den første planke i anden række.

Det endelige afskårne stykke skal indsættes i den første række af gulvbelægning, og fjer-og-not-endesamlingen skal fastgøres som før. Trækstænger er især nyttige. praktisk i slutningen af ​​en række.

Lægning af laminatgulv

Sikker som ammen i kirken

“Vi behandler dit hjem med den samme respekt, som vi gør med vores eget.”

Hvordan installere man et laminatgulv - læs om afslutningen på monteringen

6. Planlæg næste række klikgulv

det afskårne stykke længst til venstre bevæger sig ned for at starte den næste gulvrække til højre.

For at undgå, at sømmene ligger på linje i naborækkerne, skal rækkerne af laminatplader have et forskudt savtandsudseende. Dette ville ikke kun være uattraktivt, men det ville også bringe gulvets strukturelle integritet i fare.

Hold hakkede stykker mindst 16 tommer lange, når det er muligt. Snitlængderne kan dog være så korte som 1 fod, givet et stabilt, fladt undergulv. Det er bedre at omarrangere rækken, så den starter med et delvist bræt i højre ende, hvis din første række resulterer i et meget kort hakket stykke i venstre ende. Ved at gøre dette vil det være garanteret, at skærebrættet til venstre har den rigtige længde.

Laminatgulv

7. Forsæt med at ligge gulvet

Brug en metode, der ligner, men væsentligt forskellig fra den, du brugte til den første række, og installer plankerne til den anden og efterfølgende rækker. Hvert stykke skal holdes i en 45-graders vinkel for disse rækker, og den lange fjerkant skal indsættes i rillen på brædderne i rækken før den. For at låse samlingen sænkes stykket fladt til jorden. Til sidst skal du bruge hammeren og slagklodsen eller trækstangen til at banke stykket ind i dets nabo i samme række (på alle undtagen det første stykke i hver række).

montering af klikgulv

3. Hvordan ligger man den sidste række af klikgulv?

Du bliver nødt til at rive din sidste række planker for at fuldføre montagen af ​​klikgulvet, medmindre du er ekstremt heldig. Sørg for at tage højde for 1/4-tommers ekspansionsgab mellem gulvet og væggen, marker den sidste række planker til rivning. Brug en stiksav, bordsav eller rundsav til at skære den sidste række planker.

Anvend den samme fer-og-not-tilpasningsmetode på den sidste række af afrevne planker. Fordi du arbejder tæt på væggen med den sidste række planker, kan dette være lidt udfordrende. Du bør dog stadig have nok spillerum til at vippe brættet op og bringe det i en låseposition, selv på trange steder, som under et skabsudhæng.

Når alle afstandsstykker er taget ud, skal du sætte fodlister rundt om rummets omkreds for at fuldføre montagen. Listen skal fuldstændigt skjule eventuelle huller langs væggene.

sådan lægger man laminatgulve-
BONUS TIP

“De lange skærelinjer til riftskæringer på langs af gulvplanker skal markeres med en lang retlinje, en T-firkant eller en kridtstreg. Når du tegner linjer til tværsnit, skal du bruge en Speed ​​Square eller en almindelig firkant.”

Tip; til skæring af klikgulv

For nybegyndere kunne skæring af laminatgulve virke skræmmende, men det er faktisk ret simpelt. Stress ikke for meget over, hvordan du skærer eller river laminatplanker. Plankerne har en let skærende fiberpladekerne og er ekstremt tynde. Perfekte snit er ikke nødvendige, fordi de afskårne kanter vil blive skjult, når fodlister og støbning er færdige.

De pæneste snit laves altid med en bordsav, men andre muligheder inkluderer en rundsav, en stiksav eller endda en håndsav. Bedre snit vil blive lavet med mindre afslag på laminatoverfladen ved brug af fintandet savklinger. En stiksav fungerer bedst til at skære kurver, indhak og andre specielle former.

Størstedelen af ​​afhugningen sker på oversiden af ​​emnet, fordi rundsave og stiksave skærer op gennem materialet. Skær med bagsiden af ​​planken opad for at reducere afslag på gulvoverfladen. Planker blev skåret med forsiden opad på bordsaven, da den skærer ned.

Tip; Hvordan installere man et laminatgulv?

At forsøge at lægge laminatgulve over en gammel gulvbelægning, der er blød eller blød, som vinyl, er en almindelig fejl, når man lægger laminatgulve. Dette kan især være tilfældet, hvis der lægges laminatgulve i badeværelser og køkkener i modsætning til stuer og soveværelser, da fugt i sådanne rum kan have fået det gamle gulv til at vride sig eller blødgøres.

Den gamle gulvflade skal formentlig fjernes, hvis den er beskadiget eller ujævn. Læg derefter en tynd, stiv plade af krydsfiner for at fungere som en flad, stærk base, før du lægger underlaget og laminatgulvet.

Lægning af sildeben i Hellerup

Lægning af sildeben i Hellerup Hellerup, Danmark – Gulv Master & Co. har endnu engang vist deres ekspertise og fremragende håndværk med deres seneste projekt

Læs mere

Hvordan lægger man sildebensparket

General information om lægning af sildebensparket Sildebensmønstret er et af de mest tidløse og raffinerede gulvmønstre. Denne vejledning indeholder generelle retningslinjer for at lægge sildebensmønstret,

Læs mere

Hvad koster en maler?

Hvad koster en maler i 2023 Hvad koster en maler i 2023 Det er svært at sige. En maler i 2023 variere efter Geografiske område,

Læs mere

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD I DAG

Har du prøvet vores prisberegner? hvis ikke prøv den her. Ellers Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig inden for 24 timer

Kontakt Informationer

Bestil en gratis opmåling

Fedt du har lyst til, at få en gratis opmåling! Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig snarest.

Kontakt Information
join the success

KONTAKT OS HER

SPECIALT TILBUD TIL NYE KUNDER

10% Off

Bestil en gratis opmåling, konsulation. Få et gratis tilbud og spar 10 % på slibning af din bolig. Det eneste du skal gøre er, at sende en mail og vi ringer dig op inden for 24 timer.